Blu lotus bloem

De Blauwe Lotus (Nymphaea caerulea), ook bekend als de Egyptische lotus, is een waterlelie die al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde en spirituele praktijken in het oude Egypte. De plant bevat een verscheidenheid aan alkaloïden en andere bestanddelen waarvan wordt aangenomen dat ze geneeskrachtige eigenschappen hebben, en ze wordt gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan aandoeningen, van angst en slapeloosheid tot hoofdpijn en huidaandoeningen.

Een van de bekendste voordelen van Blauwe Lotus is het vermogen om gevoelens van ontspanning en euforie te bevorderen. Dit wordt toegeschreven aan de aanwezigheid van een verbinding genaamd nuciferine, die inwerkt op de dopamine- en serotoninereceptoren in de hersenen. Dit kan angst en stress helpen verminderen en een gevoel van welzijn bevorderen.

Een ander voordeel van Blauwe Lotus is het vermogen om de slaap te verbeteren. De kalmerende eigenschappen van de plant zouden de geest en het lichaam helpen ontspannen, waardoor het gemakkelijker wordt in slaap te vallen en te blijven slapen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die worstelen met slapeloosheid of andere slaapstoornissen. Verder wordt blauwe lotus ingezet ter bevordering van lucide dromen.

Blauwe lotus wordt ook gebruikt om hoofdpijn en andere soorten pijn te behandelen, dankzij de ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen.

Naast de medicinale eigenschappen wordt Blauwe Lotus ook al eeuwenlang gebruikt voor spirituele en ceremoniële doeleinden. In het oude Egypte werd de plant als heilig beschouwd en in verband gebracht met de god Horus en ook de godin ISIS. De Egyptenaren geloofden dat Blauwe Lotus de kracht had om de geest en ziel te openen voor hogere staten van bewustzijn, en het werd vaak gebruikt in religieuze rituelen en ceremonies.

Al met al heeft Blauwe Lotus een lange geschiedenis van traditioneel gebruik en wordt zij geacht een breed scala aan voordelen te hebben voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. De kalmerende en euforische effecten maken het een ideaal kruid om stress en slapeloosheid te verlichten. De spirituele betekenis ervan in het oude Egypte voegt een interessante cultureel aspect toe aan het gebruik ervan.

De kalmerende en euforische effecten maken het een ideaal kruid om stress en slapeloosheid te verlichten, en het gebruik ervan in het oude Egypte voor spirituele doeleinden voegt een interessant aspect toe aan het gebruik ervan.


Origine

The sacred blu Lotus flower from the Ancient Egyptians. 

The connection between Earth (roots in the mud) and Cosmos (beautiful flower above the water surface).

The flower of transformation and deep insights, but also of euphoria and slightly aphrodisiac properties. 


How to use blu Lotus Tinctuur

Using the Lotus feels soft and subtle. It can be used for many purposes, some examples are:

~ meditation / trance travel

~ cocoa ceremonies

~ energetic work

~ relaxation

~ dancing, singing, making music

 

The Medicine works with your frequency and tunes in. If you need calmness and deepening, she will bring it. If the frequency asks for enjoying the moment with a certain euphoria, it will bring it. She is A Sacred and Wise Flower 🪷


Blu Lotus dose:

Intuition is the best advisor in this, but below are some guidelines. 

 3, 6, 9 or 11 drops under the tongue. Give it a few seconds to absurd the tintusion. Also recommended to use the drops into your kakaw cup.

 

3 drops: relaxation

6 drops: relaxation and softening

9 drops: deeper relaxation and deeper sinking into Self… turn inwards, light euphoria

11 drops: (ceremonial dose) optimal experience of either “fine depth in rest” or “euphoria during e.g. dancing, singing, making music”

Blu Lotus Tintusion limited stock.