Zuivere energie in je huis. 

Je huis energetisch te reinigen.

Er zijn verschillende manieren om je leefomgeving te voorzien van zuivere energie. De meest gangbare is met een smudge set. Bestaande uit Palo Santo stokjes, witte salie en een abalone schelp.

Stap 1. Voorbereiding 

Start met het opruimen van je huis. Creëer letterlijk meer ruimte, ruimte in je huis en hoofd. Zo komt er ruimte voor nieuwe zuivere energie. Zorg dat je slaapkamer een fijne rustige sfeer uitstraalt. Dit is immers de plek waar jij volledig tot rust mag komen. Zet de ramen open zodat de negatieve energie de ruimte kan verlaten.

Fijne stenen voor in je slaapkamer zijn;

  • Rozenkwarts
  • Amethist
  • Celestien
  • Maansteen
  • Bergkristal
  • Howliet

Stap 2. I am grounded

Opgeruimd in huis, opgeruimd in het hoofd. Nu is het tijd om te gaan aarden. Aarden kan op veel verschillende manieren. Visueel wortels uit je voeten laten groeien, mediteren maar een snelle en effectieve manier is ook met blote voeten buiten op de aarde gaan staan. Maak contact met de grond en sta hier even bij stil. Zitten of liggen in het gras is ook een fijne manier. Doe vooral wat voor jou fijn voelt, het is jouw ritueel. 

Stap 3. Energetisch reinigen

Nu begint het echte energetisch reinigen. Kies of je de Palo Santo (ruikt wat zoeter) de Witte salie (heeft een sterke geur) of allebei wil gaan gebruiken. De werking van beide is vrijwel hetzelfde, alleen de geur verschilt. De Palo Santo steek je aan bij de top en je wacht even totdat het topje begint te gloeien. Het kan zijn de Palo Santo dan vlam vat, maar dat is niet erg. Je kan dit dan gewoon uitblazen en het roken zal dan goed beginnen. De smudge stick vat gemakkelijk vlam. Je kan deze of vasthouden of in de Abalone schelp leggen. Nu je de Palo Santo of de Witte salie aan hebt ga je al smeulend de ruimte langs. 

Intenties!

De energiestroom volgt altijd je intentie. Wees je dus bewust van je doel! Zet jouw intentie extra kracht bij door ze uit te spreken.

  • Ik reinig mijn huis van alle negatieve energieën
  • Ik laat donkere energieën wegvloeien en lichte energieën binnen stromen.
  • Ik laat alle energie die mij niet meer dient los.

Zorg dat je van beneden naar boven werkt, dit omdat rook opstijgt. Leg wat extra focus op alle hoeken van de kamers. Negatieve energie hoopt zich hier op. Zet je ramen en deuren open tijdens het reinigingsproces. Zo wuif je als het ware de laatste negatieve energieën naar buiten. Laat het raam na het reinigen van de ruimte nog open. Sluit wel de deur achter je als je de ruimte verlaat.

Je eigen energie reinigen kan door met de Palo Santo en/of witte salie van onder naar boven langs je lichaam te gaan. Sta even stil bij alle chakra’s en geef ze wat extra liefde. Meer over chakra’s klik hier.

Stap 4. Reiniging afsluiten.

Vul je huis met fijne en vertrouwde energieën. Leg je hand op je hart en wees dankbaar voor dit speciale moment. Zet een fijn muziekje aan en geniet van de zuivere energie in huis. Plaats edelstenen op een plek die voor jou goed voelt. 

Liefs

Ancient Wisdom